Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ! 
Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου –ΕΕ!
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 
στις 10.30 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει αναλάβει να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, ξένων και εγχώριων, υλοποιεί μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις τους. Στα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων Μνημονίων, που εφαρμόζει ευλαβικά, προσθέτει τα μέτρα του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου που αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου που καταθέτει στη Βουλή, αλλά και αυτά που συμφώνησε να φέρει στη συνέχεια.

èΜεθοδεύουν τη γενική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ξεκινώντας από το εμπόριο. 
èΔιατηρούν ακέραιο το αντεργατικό πλαίσιο του 2012 για κατάργηση των ΣΣΕ και ορισμό του κατώτατου μισθού σε 586 και 511 (για τους κάτω των 25 ετών) ευρώ μεικτά. 
èΦέρνουν νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αυταπασχολούμενων και των μισθωτών με ΔΠΥ τους οποίους οι εργοδότες εκβιάζουν να αναλάβουν το σύνολο του 38% της ασφάλισης. Για τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτουν στο καθαρό εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Για τους μηχανικούς οι εισφορές αυξάνονται κατά 38% ή στο 15% περίπου επί του καθαρού εισοδήματος (!!) 
èΑπελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο. 
èΜε το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. 
èΤσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ! 
èΤσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζουν νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις. 
èΜε τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο. 
èΑπελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds. 
èΚατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων! 
è Αλλάζουν τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας στο καθαρό εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές της τάξης του 38% επί του φορολογητέου εισοδήματος να αυξάνονται κατά 38% ή στο 15% περίπου επί του καθαρού εισοδήματος (!!).
è Με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου (4387/16) ληστεύουν το 38% του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, μετατρέπουν σε ανασφάλιστους δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες ή εξωθούν στο κλείσιμο των «βιβλίων», δηλαδή στην έξοδο από το επάγγελμα. Αν συνυπολογίσουμε τη φορολογία εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, η απώλεια στο εισόδημά μας ξεπερνά το 75%. Ακόμα και οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώνουν 2800 € τον χρόνο για να έχουν υγειονομική κάλυψη και δικαίωμα σε μια σύνταξη «επίδομα πτωχοκομείου». Η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε κατασχέσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 5.000 €.

Κάτω τα μέτρα και τα «αντίμετρα» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου! 
Παίρνει τα μέτρα για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους χρηματοδότησης για τους επιχειρηματικούς ομίλους και θωράκισης της κερδοφορίας τους με ακόμη φθηνότερους μισθούς και άθλιες εργασιακές σχέσεις. Αλλά και τα «αντίμετρα» εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου τόσο από την πλευρά των φοροελαφρύνσεων, όσο και από το σκέλος των κρατικών δαπανών και ενισχύσεων, για να ξεπεραστεί η κρίση του και να ενισχυθεί η κερδοφορία του. Τα «αντίμετρα» ανακούφισης που υπόσχεται είναι μια μεγάλη κοροϊδία. Στην ουσία, μας υπόσχονται να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας στείλουν να περιμένουμε στις ουρές των συσσιτίων για να ανακουφιστούμε. Κόβουν από το φτωχό για να δώσουν στον φτωχότερο «ελεημοσύνη».
Η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς! Με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Μέτρα και αντίμετρα συνιστούν ένα ενιαίο αντιλαϊκό πακέτο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το «τυρί» των αντίμετρων για να πιάσει στη «φάκα» τους εργαζόμενους. Να τους κόψουμε το γέλιο. Κυβέρνηση και εργοδοσία ισχυρίζονται ότι «οι εργαζόμενοι αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική και γι΄αυτό δεν βγαίνουν στο δρόμο», όπως είπε ο πρωθυπουργός αντιγράφοντας με ακρίβεια τους προηγούμενους, που έλεγαν ότι «περπατούν στο δρόμο και δέχονται συγχαρητήρια από τους εξαθλιωμένους». 
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη! Βάζουμε στο περιθώριο τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από εκείνους που σπέρνουν νέες αυταπάτες, δήθεν κρατώντας «ίσες αποστάσεις» μεταξύ του ΠΑΜΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
§ Διεκδικούμε την πλήρη αναπλήρωση των απωλείων! Παλεύουμε για ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, για κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών - φορομπηχτικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. 
§ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ! Άμεση μείωση των εισφορών. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ. Όχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι») για όσο διαρκεί η ανεργία. 
§ Αφορολόγητο όριο ατομικό 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος, φόρος 45% στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, τους υπόλοιπους αυταπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/