Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Στέφανος Δράκος: «Ενώ γιορτάζουμε την παράδοση των νησιών μας, η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, υπογράφει νέο δυσβάστακτο μνημόνιο

Δωδεκάνησα, 8 Μαΐου 2017

«Σήμερα, 8 Μαΐου του 2017, τιμούμε την επέτειο της 8ης Μαΐου του 1945, την ιστορική εκείνη ημέρα, που υπεγράφη στην ακριτική Σύμη, η παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους. Ήταν το αποτέλεσμα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αρχή της ελευθερίας. 
Η φωτογραφία αφορά σε ιστορική αποτύπωση 
της “άνευ όρων παράδοσης” στις συμμαχικές δυνάμεις.

Σήμερα, γιορτάζουν, όχι μόνο η Σύμη, αλλά όλη η Δωδεκάνησος. Γιορτάζουμε, τιμάμε και μνημονεύουμε τη νίκη της ελευθερίας, την ήττα της σκλαβιάς, μίας σκλαβιάς που διήρκησε 600 και πλέον έτη. 
Τιμούμε τη συμβολή των Συμιακών, του Χρύσανθου Μαρουλάκη από τη Μονή του Πανορμίτη, του Φώτη Κατσουράκη, του Νικόλα Τσατταλιού, του υιού του, του Λευτέρη Τσατταλιού και του υιό του, του Γιώργου Μυλωνάκη, του Λουκά Ξανθού, του Σταύρου Σμυρνάκη, του Κώστα Κατσιμπρή, του Αντώνη Αγγελίδη, του Ανδρέα Μοσχόβη, της Κατίνας και της Ειρήνης Κατσουράκη, της Ζαφείρας και της Άννας Ξανθού, όλους εκείνους τους ήρωες, επώνυμους και ανώνυμους, που έδωσαν και τη ζωή τους για τη Σύμη, για τα Δωδεκάνησα, για την Ελλάδα. Όλους εκείνους, που κράτησαν ψηλά το λάβαρο της πατρίδας. 
Σήμερα, 8 Μαΐου του 2017, όπως και αύριο, 9 Μαΐου του 2017, Σύμη, Ρόδος και Δωδεκάνησα, τιμούμε την έναρξη εκείνων των βημάτων που οδήγησαν στο δρόμο της ελευθερίας. Όμως, ενώ εορτάζουμε την επέτειο της παράδοσης των νησιών μας στις συμμαχικές δυνάμεις, η χώρα μας βιώνει το δικό της σύγχρονο «πόλεμο». Αντιμέτωπη με το «πόλεμο» της οικονομικής δυσχέρειας, της εξαθλίωσης, της «σκλαβιάς». Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, υπογράφει νέο δυσβάστακτο μνημόνιο.
Συμιακοί, Ροδίτες, Δωδεκανήσιοι, όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως καμία σκλαβιά δεν είναι παντοτινή. Να κοιτάμε την ιστορία μας και αυτή να μας δίδει την αναγκαία δύναμη για να αγωνιστούμε για την οικονομική απελευθέρωση των επόμενων γενεών, των παιδιών μας. 

Χρόνια πολλά στη Σύμη, στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα. 
Χρόνια πολλά με πίστη και τόλμη».

Δρ. Στέφανος Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589 - 6943073256
Email: stefanos.drakos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/