Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στέλνει τελεσίδικο μήνυμα σε χιλιάδες εργαζόμενους στη καθαριότητα των Δήμων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι δεκάδες συμβασιούχοι του Δήμου Ρόδου, καθώς και των άλλων νησιών. Τους γυρίζουν ξανά πίσω στην ανεργία και την ανέχεια.  Για πολλούς από αυτούς αμφισβητούνται  προκλητικά ακόμα και οι μισθοί που τους καταβλήθηκαν για την παρεχόμενη εργασία τους.
 Δεκαετίες τώρα συντηρείται αυτή η απαράδεκτη ομηρία των εργαζομένων και η ανακύκλωση των ανέργων στις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.
Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, όλα αυτά τα χρόνια απαξίωσαν συστηματικά τις υπηρεσίες καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό, λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων, τα μηχανήματα και τα οχήματα στην καθαριότητα να αχρηστεύονται, αλλά και αυτά που κυκλοφορούν να έχουν βλάβες, βάζοντας σε κίνδυνο καθημερινά την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να καταλήξουν οι υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια αετονύχηδων που βγάζουν χρυσάφι από το σκουπίδι.
Ο τυχοδιωκτισμός της Κυβέρνησης , που θέλει να βρει διέξοδο διαφυγής μέσω αυτής της Απόφασης του Ελεγκτικού με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι. Είναι  κάλπικη η αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ,  που ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού ταυτίζονται στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σ’ αυτόν τον τομέα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συντάσσεται με τον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είμαστε κοντά στον αγώνα τους να μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου. Να καταβάλλονται κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν με κρατική χρηματοδότηση όλες οι απαιτούμενες νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Καμιά υπηρεσία των Δήμων σε ιδιώτες.

Ρόδος 19/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/