Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά οργανώνει η ΚΝΕ στο κλειστό της Κρεμαστής.

Η στάση της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά ήταν σε όλη την ιστορία της αταλάντευτη.

Ιδιαίτερα έχει διαχρονικά αναμετρηθεί με τη συστηματική προσπάθεια να θεωρητικοποιηθεί ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά” και “μαλακά”, με τις απόψεις για αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα της κάνναβης. 

Δεν είναι τυχαίο που η μάστιγα των ναρκωτικών χτυπά κυρίως τα φτωχόπαιδα. Είναι γιατί το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης είναι ακριβώς δεμένο με αυτή την ταξική κοινωνία στην οποία αναπτύσσεται. Η ανεργία, η φτώχεια, τα αδιέξοδα, ο πόλεμος, είναι που σπρώχνουν τη νεολαία σε τέτοια μονοπάτια. 

Ύστερα έρχονται όλοι αυτοί που έχουν με τη στάση και τις πολιτικές τους οικοδομήσει μια τέτοια κοινωνία που γεννά αδιέξοδα,να θεωρήσουν «προσωπική επιλογή» την τοξικοεξάρτηση, ενώ οι «λύσεις» που προτείνουν δεν οδηγούν στην απεξάρτηση αλλά στη συντήρηση και τη διόγκωση του φαινομένου. Φτάνουν ως το σημείο να προτείνουν χώρους «υγιεινής»(!) χρήσης, ένα χώρο δηλαδή που θα κάνουν χρήση οι εξαρτημένοι κρυμμένοιαπό τη δημόσια θέα, για να μη χαλάει την αισθητική των πόλεων. Τέτοιες απόψεις εξάλλου έχουμε ακούσει και στη δική μας περιοχή. «Να τους μαζέψουν κάπου όλους για να μην τους βλέπουν οι τουρίστες!»

Όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται κρύβοντάς το κάτω από το χαλί. Πολύ περισσότερο όταν οι κοινωνικές αιτίες που το γεννάνε οξύνονται από τη μια,ενώ συστηματικά αθωώνεται η χρήση από την άλλη.

Η αθώωση των ναρκωτικών και η κοινωνική ανοχή στη διάδοσή τους είναι μια από τις αιτίες του τριπλασιασμού της χρήσης στους μαθητές την τελευταία δεκαετία.Τα προγράμματα πρόληψης στα σχολεία έχουν περιοριστεί δραματικά, σε αμελητέα ποσοστά, την ίδια στιγμή που η κατάσταση της χρήσης ουσιών στις νέες ηλικίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Με αυτό το περιεχόμενοη Τομεακή Οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ καλεί κάθε νέο του νησιού που προβληματίζεται από την κατάσταση που βλέπει και βιώνειγύρω του να πάρειμέρος στοΤουρνουά ΜΠΑΣΚΕΤ3Χ3 που διοργανώνει το Σάββατο 22/7 και ώρα 5:00μμ στο Κλειστό Γήπεδο Κρεμαστής,ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά .

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά, για μια κοινωνία που ο αθλητισμός και ο πολιτισμός δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά θα είναι ελεύθερο αγαθό για όλους, για μια κοινωνία στο ύψος των αναγκών μας, για μια κοινωνία που τα όνειρα κάθε νέου θα γίνουν πραγματικότητα, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

"Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά"

Για δηλώσεις συμμετοχής 

στο τηλ:6979171351

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/