Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σχετικά με το Περιφερειακό Συμβούλιο: «Μη επιλέξιμη» η αντισεισμική προστασία του λαού, όπως και κάθε του ανάγκη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24/07/2017 στη Ρόδο

«Μη επιλέξιμη» η αντισεισμική προστασία του λαού, όπως και κάθε του ανάγκη
Στη διαπίστωση ότι το νησί και οι υποδομές “άντεξαν”, επιχειρήθηκε να εστιάσουν τη συζήτηση για το φονικό σεισμό στην Κω η Περιφερειακή Αρχή και η παράταξη του κ. Μαχαιρίδη. Η εγκληματική πολιτική που αφήνει αθωράκιστο το λαό και ακολουθείται από κυβέρνηση, δήμους και περιφέρειες, ούτε θίχτηκε στις τοποθετήσεις τους, ούτε και πάρθηκε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για διεκδίκηση έργων προστασίας αντισεισμικής θωράκισης και ασφάλειας για όλα τα νησιά. Τα έργα αυτά δεν έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο και επομένως δεν χρηματοδοτούνται. Αυτό καταδεικνύεται και από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ, τα οποία δεν κρίνουν ως «επιλέξιμα» τέτοια έργα, όπως και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που επίσης είναι απαραίτητα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έθεσε ένα πλαίσιο αιτημάτων από την πρώτη μέρα του καταστροφικού σεισμού, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου που αναβλήθηκε και δεν συζητήθηκε, ενώ και στο Π.Σ. της Δευτέρας επιχειρήθηκε ν’ απαξιωθεί η συζήτηση επί της ουσίας με ευθύνη του Προεδρείου. Επειδή η περιοχή μας είναι σεισμογενής με βαρύ ιστορικό,το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης δεν πρέπει ο ίδιος ο λαός -που πληρώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να το αφήσει να υποτιμηθεί και να ξεχαστεί. Είναι δική του υπόθεση να απαιτήσει τη λήψη μέτρων για:

Να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια της Περιφέρειας, όλα τα κτήρια που χρησιμοποιούνται ως φοιτητικές εστίες και χώροι εκπαίδευσης και να εξασφαλιστεί η αντισεισμική θωράκισή τους.

Να ελεγχθούν προσεισμικά τα κτήρια που στεγάζονται τα φροντιστήρια.

Να ελεγχθούν προσεισμικά τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές δομές, οι χώροι που διασκεδάζει η νεολαία.Να θεσμοθετηθεί ειδικό πλαίσιο κατασκευής και λειτουργίας αυτών των χώρων και να καθιερωθεί σχέδιο εκκένωσης τους. 

Να ελεγχθούν προσεισμικά όλα τα δημοτικά κτήρια, τα κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά κι όσα άλλα κτήρια στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες. Να ελεγχθούν προσεισμικά όλοι οι χώροι εργασίας. 

Να στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό, όλες οι εμπλεκόμενες δημόσιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Επίσης για το θέμα της αντιμετώπισης των ζημιών να προχωρήσει, χωρίς καθυστέρηση, με άμεση χρηματοδότηση, η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η αποκατάσταση όλων των υποδομών και η αποζημίωση των πληγέντων.

Όλες οι άλλες παρατάξεις, ενώ κράτησανσιγή ιχθύος για τα παραπάνω ζητήματα, κονταροχτυπήθηκαν στις λεπτομέρειες –ενώ το ψήφισαν- σε θέμα που αφορούσε αίτημα ένταξης δράσεων τουριστικής προβολής στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας ύψους 3.000.000 ευρώ. Σε απόλυτη προστασία και έξω από την αντιπαράθεση βέβαια οι κατά βάση κερδισμένοι από όλη αυτήν την προβολή, τα τουριστικά πρακτορεία (π.χ.TUI), οι εταιρείες (όπως η FRAPORT), οι αλυσίδες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που όχι μόνο δεν πληρώνουν με δικά τους χρήματα την διαφήμιση για την αύξηση της κερδοφορίας τους, αλλά καλύπτουν την προβολή τους από τη φοροληστεία όλου του λαού.Κρατικά κονδύλια και αντισταθμιστικά οφέλη για τα νησιά μεταφράζονται σε ενίσχυση του τουριστικού κεφαλαίου, την ίδια ώρα που οι αυτοαπασχολούμενοι υποφέρουν να κρατηθούν στην αγορά, οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται στους χώρους δουλειάς και οι κοινωνικές υποδομές διαλύονται από την υποχρηματοδότηση. 

Και σαν κερασάκι στη τούρτα της πολιτικής τους ταύτισης ενέκρινανσε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα-με τη μορφή του επείγοντος- τη χρηματοδότηση του «Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης», του οποίου στόχος είναι να εξωραΐσει τις ευρωπαϊκές πολιτικές, αυτές δηλαδή που βιώνει με δραματικό τρόπο ο Ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Ανάμεσα στην επικοινωνιακή και άνευ ουσίας αντιπαράθεση των δυνάμεων που στηρίζουν την συνδιαμορφωμένηκαι από αυτές αντιλαϊκή πολιτική, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να παρεμβάλουν διεκδικητικά, οργανωμένα και μαζικά την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. 

25/07/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/