Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΚΚΕ: Αναφορά του Δ. Κουτσούμπα στο πρόβλημα της Ρόδου με το νερό.

Δελτίο Τύπου

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Ρόδου με το νερό καταγγέλωντας την κυβέρνηση για την κατάσταση, στη χθεσινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, ενώ σε εξέλιξη είναι παρέμβαση του κόμματος στο αρμόδιο υπουργείο με αίτημα να στείλει εξειδικευμένο προσωπικό και να ξεκινήσει άμεσα η υδροδότηση μέσω του φράγματος.

Αναλυτικά η αναφορά του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Τα παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης» στον καπιταλισμό, ανάπτυξης δηλαδή που θα ωφεληθούν -για να εξηγούμαστε, αν και το ξέρουν όλοι σας πολύ καλά- δήθεν όλοι και οι εργάτες και οι φτωχοί και οι καπιταλιστές, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, καταρρέουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις μεγάλες επιχειρήσεις. Εκεί όπου η στυγνή εκμετάλλευση, παίρνει σάρκα και οστά.
Ποτέ και πουθενά η αύξηση της κερδοφορίας των λίγων, των καπιταλιστών, δεν εξασφάλισε αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το αντίθετο.
Δείτε το παράδειγμα του τουρισμού, που το έχετε κάνει, μάλιστα, σημαία σας. Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο; Τι κερδίζουν οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα παιδιά, που και φέτος το καλοκαίρι δεν μπορούν να πάνε ούτε λίγες μέρες διακοπές; Και σαν να μην φτάνουν βέβαια όλα αυτά οι εργαζόμενοι, ο λαός στη Ρόδο, δεν έχουν ούτε νερό εκεί να πιουν ή να κάνουν ένα μπάνιο, ένα ντους, μετά που σχολάνε από τη δουλειά τους. Κι όλα αυτά γιατί μεγάλες εταιρείες, ιδιωτικές, διαγκωνίζονται για τη διαχείριση του νερού, τη στιγμή που υπάρχει έτοιμο φράγμα, μεγάλο, γεμάτο νερό και μένει ανεκμετάλλευτο. Και μετά σας φταίει η κακή εικόνα για τον τουρισμό μας… Υποκριτές και Φαρισαίοι είστε.»

Το βίντεο του σχετικού αποσπάσματος της ομιλίας 


Τομεακή Επιτροπή ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Ρόδος, 4 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/