Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πρέπει η Κεντροαριστερά να τοποθετηθεί στα σοβαρά προβλήματα της χώρας

Να ξεκινήσουμε άμεσα. Δεν πάμε να ηγηθούμε ενός πολιτιστικού συλλόγου. 

Την πολιτική του πλατφόρμα για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και της χώρας και την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει, περιέγραψε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM και στους Δ. Καμπουράκη - Β. Λυριτζή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Δίνω αγώνα για να έρθει μια αλλαγή γενιάς, αλλαγή νοοτροπίας, να βρούμε έναν τρόπο να ξαναγοητεύσουμε τους πολίτες με ένα σύγχρονο πρόγραμμα. 
Θα δώσω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους κι εκτιμώ ότι θα στεφθεί με επιτυχία, διότι η κοινωνία ψάχνει κάτι διαφορετικό, ψάχνει κάτι που θα της επιλύει τα προβλήματα κι όχι να κάνει απλώς διαχείριση των προβλημάτων». Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. «Στόχος της Κεντροαριστεράς είναι να φτιάξει ένα κράτος μακριά από την κομματικοκρατία κι έχοντας την αντίληψη της αξιοκρατίας», τόνισε και παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις του: 
«Είναι καινοτομία το γεγονός ότι εμείς βγαίνουμε προεκλογικά και λέμε ότι πριν από τις εκλογές, όλες οι θέσεις των δημοσίων οργανισμών που κάποτε κατακτούσαν -και συνεχίζουν και σήμερα να κατακτούν αποτυγχόντες βουλευτές με ανεπάρκεια- θα στελεχωθούν μέσω ΑΣΕΠ, με κλειστή 4ετία. Έτσι, όποιος και να κυβερνά, αυτοί οι άνθρωποι θα είναι αμετακίνητοι για να έχουμε συνέχεια και στρατηγική στο κράτος μας. 
Προτείνω οι δικαστές να μην μπορούν να εισέρχονται στην πολιτική για πέντε χρόνια, ή και λίγο περισσότερο, μετά τη συνταξιοδότησή τους, ώστε να μην προκύπτουν φαινόμενα όπως της κ. Θάνου ή του κ. Αθανασίου. 
Έτσι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη στεγανοποίηση των θεσμών. Η χώρα πρέπει να φτιάξει ισχυρούς θεσμούς. Γιατί εξαιτίας της απουσίας τους χρεοκόπησε». 
Αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το δημογραφικό υπογράμμισε: «Έχουμε ένα τεράστιο εθνικό θέμα που είναι ταμπού: Το δημογραφικό. Το 1960 ήμασταν 8,3 εκατομμύρια, το 2060, 8,5 εκατ! Για ποιες συντάξεις μιλάμε, για ποια ανάπτυξη, για ποια ισχυρή Ελλάδα όταν θα καταρρέει πληθυσμιακά, όταν οι νέες γενιές θα είναι συρρικνωμένες; Δεν μπορούμε να κάνουμε το εξής απλό; 8,5 δις είναι οι πρόωρες συντάξεις. Ας μειωθούν λίγο και να ξέρει κάθε μάνα ότι πριν γεννήσει το παιδί της, θα έχει πρόσβαση σε δημόσιο φορέα προσχολικής εκπαίδευσης. Αυτές είναι πολιτικές για το μέλλον αν θέλουμε να έχουμε προοπτική. Σε άλλη περίπτωση η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μια φθοροποιό στασιμότητα». 
Οι εκλογές 
Ερωτώμενος για την εκλογική διαδικασία και τα τεχνικά ζητήματα που έχουν προκύψει επανέλαβε ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου έχει την επάρκεια για να λύσει τα προβλήματα τις επόμενες ημέρες. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτό το θέμα που θα κρίνει το εγχείρημα μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς: 
«Πρέπει η διαδικασία να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά, αλλά και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Προφανέστατα δεν πρέπει να αλλάξει η ημερομηνία, το θέμα, όμως, είναι να υπάρχει τεχνική επάρκεια. Έγινε μια πρόταση να βρεθούμε όλοι μαζί οι υποψήφιοι. Εγώ δεν είμαι αρνητικός, όμως και οι υποψήφιοι καλό είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία. 
Θα έχει αξία όχι να κινητοποιηθεί ένας μηχανισμός πολιτικών παραγόντων, δημάρχων, παλιών βουλευτών. Το θέμα είναι μέσα από ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο να τοποθετηθεί η Κεντροαριστερά στα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Εάν δεν υπάρχει πολιτική τοποθέτηση και πολιτικός διάλογος και δεσμεύσεις των υποψηφίων, εκτιμώ πως θα είναι ένας σκελετός - διαδικασία, χωρίς σάρκα». 
Απαντώντας για το τι είδους παράταξη θα προκύψει μετά τις εκλογές, ανέφερε ότι ασφαλώς υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις μεταξύ των υποψηφίων, αλλά όπως έγινε στην Ιταλία με το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μπορεί να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας: «Δεν μπορείς να έχεις έναν πολυκομματικό φορέα Βαβέλ», είπε. 
Επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ενώ τόνισε ότι πρέπει η Κεντροαριστερά να ξεκινήσει άμεσα γιατί «δεν πάμε να ηγηθούμε ενός πολιτιστικού συλλόγου. Το στοίχημα είναι πριν από τις επόμενες εκλογές να υπάρχει μια άλλη επιλογή. Τώρα έχουμε τον κ. Μητσοτάκη που είναι ο φερετζές της ΝΔ που έφερε τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας με τον κ. Καραμανλή το 2009, κι από την άλλη τον κ. Τσίπρα ο οποίος λέει τερατώδη ψέματα, τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά». 
Επίθεση σε Τσίπρα - Καμμένο 
Εξαπέλυσε επίθεση στους κ. Τσίπρα και Καμμένο επισημαίνοντας ότι ήταν μεν λάθος η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ ωστόσο, «τότε δεν ήταν περίοδος ομαλότητας. Ξέρετε πολύ καλά πώς προέκυψε εκείνη η κυβέρνηση. Δεν προέκυψε μέσω εκλογών, δεν ήταν μια λαϊκή επιλογή. Οπότε μη συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Μη συγκρίνουμε ότι σε δυο εκλογικές διαδικασίες κι ένα δημοψήφισμα ο αριστερός σε εισαγωγικά κ. Τσίπρας επέλεξε να σφιχταγκαλιάζεται με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Πήγε στη ΔΕΘ και κατανάλωσε πέντε λεπτά από τη ζωή του θέλοντας να μας πείσει τη συμβατότητα της επιλογής για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, με το επιχείρημα ότι ο Καμμένος είναι πιο αριστερός από τον Βορίδη γιατί δεν κρατούσε τσεκούρι. Αυτά δυστυχώς πρέπει να τα βλέπει ο κόσμος της αριστεράς και να δείχνει αντανακλαστικά. Πώς είναι δυνατόν η στρατηγική επιλογή της αριστεράς να είναι η συγκυβέρνηση με την Ακροδεξιά και να μην μιλάει κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/