Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η ενίσχυση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία είναι εγγύηση για τα συμφέροντα της Ελλάδας

Ένα νέο πολιτικό σύστημα όπου θα κυριαρχήσει η ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και ήθος, πρότεινε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης. 
Παράλληλα, ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες να ψηφίσουν στις εκλογές, ειδικά στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό. 
Μιλώντας το πρωί στο κανάλι Ε και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ανανέωση σημαίνει αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας. «Το κράτος πρέπει να αλλάξει λειτουργία. Πρέπει να μιμηθούμε τα θετικά παραδείγματα άλλων χωρών. Την αξιοκρατία στον τόπο μας δεν θα την φέρει κανένα Μνημόνιο. Την αξιοκρατία θα τη φέρει ένα άλλο πολιτικό προσωπικό που θα δίνει το καλό παράδειγμα». 
Αναφερόμενος σε όσα στελέχη της παράταξης αναζήτησαν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αυτοί δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατική Παράταξη και πως κύριο μέλημά του θα είναι να πείσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν να επιστρέψουν. «Κάποτε αυτή η παράταξη είχε τεράστια ποσοστά στις λαϊκές γειτονιές. Αυτοί πρέπει να επιστρέψουν. Το όπλο για να πείσω τη λαϊκή βάση της παράταξης, το μόνο όπλο να τους υπερασπιστώ κοινωνικά είναι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος μας. 
Κι εγώ θα προτείνω τέτοιες μεταρρυθμίσεις ώστε το κοινωνικό κράτος να υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους πολίτες και να τους δίνει πολλές ευκαιρίες. Για μένα το μείζον εθνικό ζήτημα είναι το δημογραφικό. Δημογραφικά η χώρα μας καταρρέει. Είναι μία κοινωνική, οικονομική, εθνική καταστροφή. Εάν κάνουμε τις τομές αυτές που χρειάζονται στο κράτος, εκτιμώ πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν άντεξαν στην κρίση, θα βρουν χώρο να σταθούν ξανά όρθιοι σε μία χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη». 
Η εκλογική διαδικασία 
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά επανέλαβε ότι αν χρειαστεί ας μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα η ημερομηνία ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και να ψηφίσουν όλοι: «Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα εντός της Ελλάδας, των φίλων μας, της γενιάς μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Δεν έχουν φύγει πριν από 50 χρόνια. Τώρα έφυγαν, πριν από 5-6 χρόνια. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, όσο γίνεται, αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν. Εγώ πιστεύω και στηρίζω τον κ. Αλιβιζάτο, άλλωστε είναι αυτός που προτείναμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Όμως, τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να τα λύσει η επιτροπή, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να ασχολούνται πολύ μ’ αυτά. Ας μετατεθεί η ημερομηνία εκλογών για κάποιο διάστημα. Το θέμα είναι η πολιτικοποίηση της διαδικασίας». 
Τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ 
Ερωτώμενος για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση του πως ούτε ένα ευρώ δεν θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, ακόμη και στη διευρυμένη παράταξη της Κεντροαριστεράς. 
«Από την κρατική χρηματοδότηση θα δεσμεύονται τα χρήματα και θα πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να αποπληρωθούν τα δάνεια». Υπενθύμισε, πάντως, ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δανείζονταν με τον ίδιο, λανθασμένο τρόπο. 
Γερμανικές εκλογές 
Για τις σημερινές εκλογές στη Γερμανία ανέφερε: «Ως ευρωβουλευτής θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Μπορεί ιδεολογικά κάποιοι να μη θέλουν το μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία. Ωστόσο, το συμφέρον της Ελλάδας, κι όλων των χωρών που περνάνε οικονομική κρίση, είναι η Γερμανία απόψε να ψηφίσει ώστε να υπάρξει μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και σοσιαλδημοκρατών. Μακάρι να είχαμε μόνο σοσιαλδημοκράτες και πράσινους, όμως δεν φτάνουν. Η σοσιαλδημοκρατία είναι εγγύηση. Η παρουσία του Μ. Σούλτς είναι εγγύηση ώστε η Ελλάδα να μην περάσει περιπέτεια». 
Τόνισε, τέλος, ότι χρειάζεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή αλλαγή διότι «διακρατική Ευρώπη ίσον γερμανική Ευρώπη. Ευρώπη με ισχυρή πολιτική ενοποίηση σημαίνει Ευρώπη των λαών. 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/