Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης πραγματοποιεί προσυνεδριακή σύσκεψη για τη συμπλήρωση τριών χρόνων δράσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, ενόψει του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) (2-3 Δεκεμβρίου, Δημαρχείο Χαϊδαρίου), πραγματοποιεί προσυνεδριακή σύσκεψη για τη συμπλήρωση τριών χρόνων δράσης, στις 20 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο ξενοδοχείο PLAZA. Στη σύσκεψη θα παρουσιαστεί ο απολογισμός δράσης της Επιτροπής, ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για την επόμενη περίοδο και θα αναδειχθούν οι αντιπρόσωποι της Ροδιακής Επιτροπής στο συνέδριο, καθώς και η νέα γραμματεία της. 
Στην προσυνεδριακή δουλειά θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Σταύρος Τάσος. 
Την περίοδο αυτή απαιτείται και στο νησί μας αυξημένη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και ενίσχυση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης, καθώς κλιμακώνονται επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Πέρα από τις συγκρούσεις στην Εγγύς Ανατολή, τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε επίμαχα σημεία του πλανήτη με στόχο τον έλεγχο των αγορών, της ενέργειας των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.
Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία 15 χρόνια είναι κυριολεκτικά εκρηκτική. Οι κύριοι λόγοι που η περιοχή φλέγεται είναι ότι η Εγγύς Ανατολή περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) στον κόσμο, η εξόρυξή τους είναι, συγκριτικά με άλλα κοιτάσματα, εύκολη και λιγότερο δαπανηρή και επιπλέον βρίσκονται κοντά στην Ευρώπη - έναν μεγάλο καταναλωτή ενέργειας. 
Τα πανίσχυρα μονοπώλια του κλάδου της ενέργειας διεκδικούν για τον εαυτό τους τα μεγάλα μερίδια εξόρυξης, διύλισης και διακίνησης. Πολυεθνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι επιδιώκουν να αναλάβουν την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας, των σταθμών και λιμανιών μεταφόρτωσής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Εφοπλιστές βλέπουν τεράστια κέρδη στις υπεράκτιες γεωτρήσεις και στη μεταφορά με πλοία πετρελαίου και αερίου στις φτωχές σε υδρογονάνθρακες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία. 
Μπροστά στα μυθώδη κέρδη που προβλέπεται να αποκομίσουν οι επιχειρηματικοί αυτοί κολοσσοί των ιμπεριαλιστικών χωρών απαιτούν από τις κυβερνήσεις των μητρικών εταιριών τους να διεκδικήσουν με κάθε μέσον την προώθησή τους στην περιοχή. Αν τα διπλωματικά μέσα, οι πολιτικοί καταναγκασμοί και οι ανοικτές απειλές δεν περάσουν, τότε αναλαμβάνουν οι στρατοί να επιβάλλουν την άποψή τους. Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού τα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την απειλή του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», ενδεχόμενο που θα οδηγήσει τους λαούς σε αφανισμό. 
Χαρακτηριστική είναι η κλιμάκωση της έντασης, εκτός από την ανατολική Μεσόγειο, και στα Βαλκάνια όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσίας. Στα Βαλκάνια όμως υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα και ελληνικών επιχειρήσεων που έρχονται σε σύγκρουση με ανάλογες επιδιώξεις Τουρκικών ομίλων. Η ελληνική αστική τάξη στις επικίνδυνες αυτές συγκρούσεις συμφερόντων βλέπει ευκαιρίες επέκτασης. 
Η ενισχυμένη συμμετοχή της Ελλάδας στις δραστηριότητες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και πρωτοβουλίες όπως αυτή της Διάσκεψης της Ρόδου τα τελευταία δύο χρόνια αποβλέπουν στην προστασία και προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στις αγορές της περιοχής. 
Σε μια ασταθή Μεσόγειο και Εγγύς Ανατολή που σπαράσσεται από πολεμικές συγκρούσεις, το συμφέρον του ελληνικού και των άλλων λαών της περιοχής, όχι απλώς δεν συμπίπτει αλλά είναι αντίθετο με τις επιδιώξεις των ντόπιων και ξένων ενεργειακών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων. Η ειρήνη δεν μπορεί να στηρίζεται σε λυκοσυμμαχίες, ευκαιριακές διπλωματικές συνεργασίες και σε ξένες στρατιωτικές βάσεις μέσα στα εθνικά μας σύνορα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ δεν λαμβάνουν υπόψη σύνορα μεταξύ των κρατών – μελών του.
Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκατάσταση οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Αράξου στην Αχαΐα. Πρόκειται για όπλα που θα μεταφερθούν από τη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό έχει συντηρηθεί, επισκευαστεί και εκσυγχρονισθεί η βάση του Αράξου. Με τους πολεμικούς αυτούς σχεδιασμούς συμφωνεί πλήρως η ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καταγγέλλει και καταδικάζει , τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με το ταξίδι πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την συμπόρευση των κομμάτων στην ουσία αυτής της πολιτικής. 
Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης χαιρετίζει όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, που μέσα στο τελευταίο τρίχρονο συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, καταδίκασαν την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική, την πολιτική των αστικών κομμάτων κατά του λαού μας και απαίτησαν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην προσυνεδριακή διαδικασία, συνεισφέροντας με τη γνώμη τους στο δυνάμωμα της πάλης για:
· Ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
· Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
· Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
· Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
· Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο ξενοδοχείο PLAZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/