Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η Aldemar με δικαστικό κλητήρα κοινοποιήσε την απόλυσή 6 (μέχρι στιγμής)εργαζομένων!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Τον καλύτερο «μποναμά» εξασφάλισε η Aldemar για 6 (μέχρι στιγμής)εργαζομένους της στη Ρόδο, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στέλνοντας στο σπίτι τους δικαστικό κλητήρα να τους κοινοποιήσει την απόλυσή τους!
Το Σωματείο, μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από άλλους κλάδους, έκανε την περασμένη Πέμπτη, ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας,μαζική παρέμβαση στο χώρο του ξενοδοχείου απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Η επιχείρηση, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή απάντηση ούτε για τις συγκεκριμένες απολύσεις, ούτε για το αν θα υπάρξουν άλλες, καθώς φημολογείται ότι έχει προγραμματίσει να απολύσει συνολικά 30 εργαζόμενους.
Η κατά τα άλλα «κοινωνικά ευαίσθητη» Aldemar,εισπράττει και δημοσίους επαίνους από το Δήμο της Ρόδου επειδήπροσέφερε λίγα πακέτα μακαρόνια από τα περισσέματα της σαιζόν στο συσσίτιο του Δήμου, έχει ακόμα απλήρωτους τους εργαζομένους της, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Χρήματα για αποζημιώσεις όμως βρέθηκαν! 
Είχε μάλιστα προκλητικά μεθοδεύσει, να φύγουν να έχουν ήδη κατατεθεί οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των εργαζομένων και να λείπουν όλοι με άδεια όταν κοινοποιηθούν οι απολύσεις ώστε οι εργαζόμενοι να μη μπορούν να βρουν κανένα να απευθυνθούν.
Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι μια έγκυος εργαζομένη, μια εργαζόμενη που εμφάνισε μια επικίνδυνη αλλεργία σε τρόφιμα και ενώ οι περισσότεροι είναι είτε μέλη του Σωματείου είτε δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στις αξιώσεις της επιχείρησης.
Έχει οριστεί και τριμερής συνάντηση στις 28 Δεκέμβρη στην επιθεώρηση εργασίας, μετά από αίτημα του Σωματείου
Τις απολύσεις θα τις πάρουν πίσω.
Καλούμε τα Σωματεία των εργαζομένων της περιοχής και του κλάδου από όλη την Ελλάδα να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για ανάκληση των απολύσεων.

Ρόδος 18 Δεκεμβρίου 2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/