Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Ε.Α.Κ.Π.
. Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου . Τηλ.: 6978520351, Fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, email: eakp1999@gmail.com

Ιωάννινα 1 Δεκεμβρίου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου καταγγέλλει την καταστολή και τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε απολυμένους εργαζόμενους της επιχείρησης MARKET IN (πρώην Καρυπίδης), που αγωνίζονται και απεργούν για να συνεχίσουν να εργάζονται και να μη μείνουν στο δρόμο, αλλά και να εισπράξουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα αρκετών μηνών. 
Καταγγέλλουμε τις προκλητικές μηνύσεις της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων, τους τραυματισμούς από την επίθεση της αστυνομίας, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και άλλων εργαζομένων και συνδικαλιστών.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., χρησιμοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις και τον κρατικό μηχανισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. για να αμείβονται οι εργαζόμενοι με ψίχουλα και να τους απολύουν όποτε θέλουν οι επιχειρηματίες. 
Χρησιμοποιούν την αστυνομία ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, για να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα γιατί έχουν στόχο να:
Ø Διαλύσουν τον συνδικαλισμό και την αντίσταση των εργαζομένων, απέναντι στις πολιτικές που τους καταστρέφουν τη ζωή.
Ø Καταργήσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και να επιβάλλουν την τρομοκρατία σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό στις 14 Νοέμβρη, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής: 
« και οι ένστολοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και όχι από την ελίτ. Θέλουν κι αυτοί να ζουν και να υπηρετούν το καθήκον με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και όχι να υφίστανται ταπεινωτικές αδικίες είτε να κατασυκοφαντούνται ωσάν να ήταν οι προνομιούχοι του συστήματος».
Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή είναι, ότι όλες οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών, χρησιμοποιούν τους ένστολους των Σ.Α. ενάντια στο δίκιο του λαού, ενάντια στους δικούς τους δηλαδή ανθρώπους, στους γονείς τους, τα αδέρφια τους, τα παιδιά τους.
Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιοι ένοιωσαν έντονα στο πετσί τους και την αδικία και την ταπείνωση αφού τους συνέλαβαν μέσα από στα σπίτια τους σαν κοινούς λωποδύτες, μόνο και μόνο γιατί διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, αυτοί ήταν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης MARKET IN.
Αυτός λοιπόν είναι ο λαός που προερχόμαστε όλοι εμείς οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφάλειας,
ο απλήρωτος, ο απολυμένος, ο ανασφάλιστος, ο υποαπασχολούμενος, ο άστεγος, ο άνεργος , ο μικρο συνταξιούχος, ο υπερχρεωμένος και πάει λέγοντας. Αυτόν τον λαό πρέπει να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα με όποιο κόστος και όχι με ανέξοδες δηλώσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ το προεδρείο του σωματείου πυροσβεστών ( Ε.Υ.Π.Σ. ) Ηπείρου, να καταδικάσει την καταστολή και τη δίωξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων και να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματά τους. Τα συνδικαλιστικά όργανα δεν είναι για να παριστάνουν τους ουδέτερους παρατηρητές, έχουν υποχρέωση και καθήκον να στέκονται αλληλέγγυα και να συμμετέχουν στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου
ΚΑΛΕΙ όλους τους πυροσβέστες να:
· Εκφράσουν ενεργά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του MARKET IN για να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.
· Δώσουν μαζικό δυναμικό παρόν, στην πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 14 του Δεκέμβρη με το μπλοκ της Ε.Α.Κ.Π.

ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να:
· Σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου.
· Δοθούν στους εργαζόμενους του MARKET IN όλα τα δεδουλευμένα τους.
· Κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των υπαλλήλων της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/