Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την αντίστοιχη μεταφορά της πρεσβείας τους, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.
Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρουν συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ δίνοντας εντολή να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ισραηλινή κατοχή κι αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του κράτους του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. Δυναμιτίζει τη λύση για Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ενεργή συμμετοχή στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του λαού της Παλαιστίνης έχει η ΕΕ που όχι μόνο εμβαθύνει και αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά εξισώνει τον θύτη με το θύμα και αναγορεύει σε «τρομοκρατία» το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. 
Βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξωραΐζει και συμμαχεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και αναπτύσσει πολυσχιδή οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, όπως αυτή που μόλις υπογράφηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου Eastmed. Αυτό είναι το έδαφος που στηρίζει και κλιμακώνει τη δολοφονική επιθετικότητα του Ισραήλ και των συμμάχων του. 
Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπός της ΕΕ στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ όπως και στη στάση της ΕΕ που ενισχύει την Ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Παλαιστινιακού λαού;».

Ρόδος 9/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/