Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κείμενο συνέντευξης τύπου της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 

Θέλουμε ν’ απευθυνθούμε στο Ροδιακό λαό που παρακολουθεί με ανησυχία τα συχνά πλέον επεισόδια των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο,την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων, αλλά και του ελληνικού εναέριου χώρου. 
Που βλέπει την επιθετικότητα της Τουρκίας να κλιμακώνεται καθημερινά για να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, τις διεθνείς συνθήκες και να προβληματιστεί πιο βαθιά για τις αιτίες που προκαλούν αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, τόσο στη περιοχή μαςόσο στα Βαλκάνια καιτη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Η Τουρκία έγινε ιδιαίτερα επιθετική , μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεών της μέσα από ελληνικό έδαφος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. 
Αυτό προκύπτει και από το σοβαρό επεισόδιο στα Ιμια, αλλά και από όσα προηγήθηκαν, όπως ο συνεχής αποκλεισμός των νησίδων από τουρκικά πλοία, η παραλίγο σύγκρουση τουρκικού σκάφους με ελληνική κανονιοφόρο, η παρεμβολή τουρκικών πλοίων κατά την κατάθεση στεφάνου στα Ιμια από τον υπουργό Αμυνας. Οι ενέργειες αυτές έχουν συνέχεια με το επεισόδιο στον Έβρο τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές Αρχές. 
Αυτές οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες. Προμηνύουν ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ διαφαίνεται άμεσος κίνδυνος όξυνσης της κρίσης στο Αιγαίο, η οποία θα αφορά και ζητήματα «έρευνας και διάσωσης», συνολικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 
Αντίστοιχα, η συμπεριφορά της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, η απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της κίνησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ και άλλες καθημερινές παραβιάσεις και αμφισβητήσεις, προδίδουν το μεγάλο παζάρι που εξελίσσεται σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα , που μόνο ανησυχία και επαγρύπνηση πρέπει να προκαλούν στους λαούς. 
Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Είναι τρελός ο Ερντογάν; Κάνει κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση όπως ακούγεται από τους κυβερνώντες και άλλα αστικά επιτελεία; 
Η ένταση της προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο , στη Κύπρο, η επίθεση στο Αφρίν, γενικά όλη η στάση της, σχετίζεται με τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των αγωγών, των δρόμων μεταφοράς και του εμπορίου σε ανταγωνισμό με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, κυρίως Ρωσία, Κίνα. 
Η φωτιά του πολέμου που καίει στη Συρία προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που προκαλούν οι ανταγωνισμοί των ισχυρών για τους λαούς της περιοχής. 
Η χώρα μας δεν είναι έξω από αυτό το «παιχνίδι». Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, ταυτίζοντάς την με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξηςπου θέλει να αποσπάσει μεγαλύτερομερτικό στη μοιρασιά των αγορών, με επίκεντρο τις πρώτες ύλες, τους ενεργειακούς δρόμους και τις μεταφορές. 
Γι’ αυτούς τους λόγους ο ΝΑΤΟικός στόλος έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πρόσχημα τους πρόσφυγες. 
Γι’ αυτούς τους λόγους η Ελλάδα συμμετέχει με στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της χώρας. 
Για τους ίδιους λόγους, η κυβέρνηση σε συμφωνία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της χώρας μας, στηρίζουν την αναβάθμιση των νατοϊκών βάσεων, την δημιουργία άλλων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, ετοιμάζουν στον Άραξο εγκατάσταση πυρηνικών όπλων. 
Το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούσεστο λαό η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, με τα γνωστά που αναμασούσαν τα στελέχη της, ότι οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι τάχα για εσωτερική κατανάλωση, είναι επικίνδυνο για το λαό. 
‘Ολες οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Όμως προστατεύει τελικά τον ελληνικό λαό ο ρόλος αυτός; 
Υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζεται η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου, αφού το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. 
Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια! Μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα και την Κύπρο το ’67 και το ’74! 
Το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές έχουν σκοπό να διαιρέσουν κι άλλους λαούς, αξιοποιώντας μειονοτικά, εθνοτικά προβλήματα και αλυτρωτισμούς. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, παραβλέποντας το σύνταγμα της γειτονικής χώρας απ’ όπου πηγάζουν οι αλυτρωτισμοί. Η ουσία βρίσκεται στην υλοποίηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια προκειμένου να διαμορφώσουν τις συμμαχίες τους στην περιοχή ακόμα και πυροδοτώντας το κλίμα για αμφισβητήσεις συνόρων των βαλκανικών κρατών. 
Αν όλα αυτά συνιστούν ΝΑΤΟική προστασία και ασφάλεια της χώρας μας, του λαού της και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για εμάς , για το ΚΚΕ , σημαίνουν ακριβώς το αντίθετο. 
Ο λαός πρέπει να είναι υποψιασμένος για όλες αυτές τις εξελίξεις, να μην εφησυχάζει. Να προβληματιστεί για τα συμφέροντα ποιών υποφέρει καθημερινά από τα βάρβαρα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν νομοθετήσει και υλοποιήσει. Για τα συμφέροντα ποιων έχουν υπογραφεί μνημόνια διαρκείας και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060; Είναι τα ίδια συμφέροντα που επιβάλλουν αυτή τη στάση στην εξωτερική πολιτική, που εμπλέκουν την χώρα μας σε επικίνδυνα παζάρια και σχεδιασμούς. 
Το ΚΚΕ δεν δείχνει καμιά ανοχή στην αστική τάξη, ούτε στα κυβερνητικά επιτελεία της που παίρνουν μέτρα για να τσακίζουν τη ζωή του λαού και δεν διστάζουν να μας εμπλέξουν ακόμα και σε πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα. 
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για το μεροκάματο, για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πρωτοστατεί ν’ ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα οδηγήσουν το λαό στην κοινωνική ευημερία. Αυτόν τον αγώνα δεν τον σταματά ποτέ, ούτε σε περίοδο ειρήνης, ούτε σε περίοδο πολέμου. 
Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας, εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα. 
Ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο. 
Καλούμε το λαό να συστρατευθεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που προκαλούν τον πόλεμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/